OM SOLGAR

SOLGAR VÄRNAR OM KVALITÉN

Solgar har sedan 1947 varit innovativ och har producerat kvalitetskosttilskott. Solgar’s mission är att producera top-of-the-line produkter, att vara innovativa och förmedla till kunderna.

Allt detta i förebyggande syfte och för den dagliga välbefinnandet. Solgar distribuerar endast till hälsokostbutiker eftersom du som kund skall få bästa möjliga rådgivning.

Då rådgivning och Solgar hör ihop kan man inte hitta våra produkter t.ex. på eller på några andra ställen.

SOLGARS PRODUKTIONSANLÄGGNING

Solgars toppmoderna produktionsanläggning ligger i Leonia, New Jersey och håller farmaceutisk standard på såväl maskinell utrustning som tillverkningsprocedurer, samt en rigorös kvalitets- och miljökontroll.  Solgars standard överträffar t o m den nivå myndigheterna kräver av oss inom produktionen av kosttillskott. Vi vill ge våra kunder  den bästa tänkbara produktkvalitén och även ha gott samvete med tanke på miljön. Med  egen utveckling, forskning och produktion, egna laboratorier och distributionsled kan Solgar garantera kvalitet genom hela processen från råvara till kund.

KVALITÉ I ALLA LED

Solgar har framställt kosttillskott av högsta kvalitet i mer än 60 år, i en bransch under ständig utveckling. Genom dessa förändringar har vi aldrig förlorat vårt ursprungliga mål – att förse våra konsumenter med kosttillskott av allra högsta kvalitet, samt hjälpa dem att bibehålla optimal hälsa. Genom hela produktionsledet sätter vi en ära i att vara noggranna med varje detalj. Det har gjort att vi kan bibehålla vår kvalitetssäkrade Guld Standard gällande kosttillskott, utbildning och service. I produktionen av Solgars Guld Standardprodukter ställer vi långt högre krav än vad myndigheterna kräver.

Produkter baserade på vetenskaplig forskning. Solgar är globalt kända för att utveckla och producera innovativa och effektiva produkter, baserade på vetenskaplig forskning. Alla Solgars produkter har utvecklats av vårt unika expertteam  – hängivet uppgiften att forska om och utveckla kosttillskott som främjar människors hälsa. Vi sponsrar även forskning på befintliga och kommande produkter genom att bidra med donationer samt tillhandahålla egna produkter och experter till studier som görs runt hela världen.

Kvalitets kontroll. Solgar håller farmaceutisk och högteknologisk standard beträffande maskiner, tillverkningsprocedur, kvalitets- och miljökontroll. Med egen tillverkning, laboratorier med välutbildad personal och egen distribution säkerställer vi högsta kvalitet genom hela processen. Vi har ett rigoröst kontrollsystem för att testa våra produkter – från råmaterial till färdig produkt. Alla råvaror som anländer till vår produktionsanläggning utsätts för noggranna tester, de som inte når upp till vår standard sänds omedelbart tillbaks till leverantören. Som en av få har Solgar sitt eget Quality Laboratory som säkrar att alla produkter som lämnar anläggningen når upp till vår Guld Standard™ .

USP Vatten renings system. Solgar har investerat över 1 milj USD i ett unikt vattenreningssystem. Detta betraktas som ett av de bästa filtreringssystem som finns tillgängligt på marknaden för tillfället. Det är inget krav för GMP (General Manufacturing Practises) – men Solgar Guld Standard kräver bästa möjliga system. HEPA Luft filtreringssystem. All luft som cirkulerar i Solgaranläggningen passerar genom ett HEPA-filter som tar bort 99,9% av alla luftburna partiklar. Både luft- och vattenprover tas rutinmässigt i Solgars egna laboratorium. Gluten Fri. Merparten av Solgars produkter är gluten fria.

Kosher Certifierad. Solgar valde KOF-K Kosher Supervision, en internationell organisation som följer de striktaste lagarna kring Kosher, för att certifiera våra produkter.

Halal Certifierad. Solgar valde Halal Food Authority (HFA), en organisation baserad i England som följer de striktaste lagarna kring Halal, för att certifiera våra produkter.

Aqueous dragerade tabletter. Solgar var en av de första inom naturproduktsindustrin att integrera en naturlig, vattenbaserad försegling av alla våra glaserade tabletter som ett alternativ till den mer vanligt förekommande lösningsbaserade glaseringsagenten shellack (farmaceutiskt glasering). Denna naturliga, vattenbaserade glasering förbättrar  upplösningen av innehållet i tabletten vilket ger en bättre absorption av näringsämnen via mag/tarmkanalen.

Miljövänliga glasburkar. Våra bärnstensfärgade glasburkar består av 100% returbart glas och de säkrar våra produkter från hetta, ljus och fukt genom att inte släppa igenom lukt, läckage eller vara porös. Även om dessa “gammalmodiga” medicinburkar kostar mer, använder Solgar dem för att bibehålla kosttillskottens kvalitet och livslängd.

Kosher Certifierad. Solgar valde KOF-K Kosher Supervision, en internationell organisation som följer de striktaste lagarna kring Kosher, för att certifiera våra produkter.

Halal Certifierad. Solgar valde Halal Food Authority (HFA), en organisation baserad i England som följer de striktaste lagarna kring Halal, för att certifiera våra produkter.

Exklusiv Distribution. Solgar valde redan från början att distribuera sina produkter genom välutbildad personal i Hälsokostbutiker och genom Naturterapeuter, det är där kompetensen alltid har funnits. På så vis försäkrar vi oss om att våra kunder får den bästa vägledningen i valet av kosttillskott. Nu i en tid när många leverantörer väljer att gå in på Apotek och i dagligvaruhandeln kommer Solgar fortsatt  att vara lojala mot Hälsokostbranschen och endast tillhandahålla sina produkter där och hos praktiserande Naturterapeuter, Kiropraktorer etc.

Globalt Erkänt. Solgars marknadsför och säljer sina högkvalitativa kosttillskott i mer än 45 länder, har dotterkontor i England, Spanien, Sydafrika och Nya Zeeland och får mycket positiv uppmärksamhet i press och av branschfolk genom att ständigt utvecklas och hålla välrenommerade utbildningsseminarium. Nu senast “Nutrition Evolution”  – Lecture Tour 2010 av och med Paul Chamberlain – hölls i England och Skottland under hela April och Maj.

Prisbelönta produkter

 • 2009

  Best of Beauty Award: Skin, Nails & Hair Advanced MSM Formula

 • 2008

  Best of Supplements Award -Heart Health Category: Nutri-Nano™ CoQ-10 3.1x

  Best overall VMS product: Nutri-Nano™ CoQ-10 3.1x

 • 2007

  Vitamin Manufacturer of the Year

 • 2006

  Best New VMS Product: Celadrin 525 mg
  Best Overall VMS Product: Formula VM-75®

 • 2005

  Best Beauty Supplement: Skin, Nails and Hair Advanced MSM Formula – Highly Commended

 • 2004

  Best Marketing and Advertising Award
  Best Sales Representative
  Best Beauty Supplement: Skin, Nails and Hair Advanced MSM Formula – Highly commended
  Best Vitamin and Mineral Range
  Best in Vitamin and Mineral Category: Formula VM-2000®

 • 2003

  Best Vitamin and Mineral Range
  Best Superfood and Oil Range
  Best Herbal Range – Highly Commended
  Best Herbal Range – Highly Commended

 • 2002

  Best Supplement: Formula VM-75®
  Best Soy Supplement: Soy Isoflavones
  The Best Garlic Supplements: MaxGar™ Garlic
  The Best Fish Oils: Fish Oil Concentrate
  Best Marketing and Advertising Award
  The Best Echinacea Supplement: SFP Echinacea Herb Extract
  The Best Vitamin A Supplement: Dry Vitamin A 2252 UG
  The Best Vitamin A Supplement: Beta Carotene 15 mg

Viktiga årtal i Solgars historia

 • 1947

  Solgar grundas och introducerar sin första naturliga Multivitamin med mineraler.

 • 1968

  Solgar introducerar kosttilskott utan socker, salt och stärkelse och strävar efter att ta bort konserveringsmedel, konstgjorda tillsatser/färger från sina produkter.

 • 1975

  Formula VM-75® multivitamin med mineraler – den första multivitaminen med aminosyrakeleterade mineraler.

 • 1982

  Solgar introducerar en hel produktlinje med aminosyror i fri form.

 • 1989

  Formula VM-2000® multivitamin med aminosyror.

 • 1991

  EarthSource® multivitamin med näringsämnen från frukt och grönt + prebiotika.

 • 1993

  Solgar introducerar den första vegetabiliska kapseln, en välkommen nyhet för alla vegetarianer och veganer.

 • 1995

  Solgar.com introduceras och intresserade kan få “näringsrik” information online för första gången!. Solgar introducerar Standardiserade Full Potens örter – SFP – en kombination av standardiserat/aktivt extrakt och helörtspulver för att höja kvalitet och verkan av våra örter.

 • 1996

  Omnium® – en Multivitamin/mineraltablett dokumenterat rik på phytonutrienter och antioxidanter såsom t ex Pycnogenol, druvskalsextrakt och Quercethin.

 • 1997

  Solgar introducerar Koshercertifieerade produkter i sitt sortiment.

 • 1991

  Solgar introducerar sin första certifierade produkt Non-GMO (ej genmanipulerad) soja. Solgar sponsrar starten av “nutritionfocus.org” en fristående, informativ resurs för konsumenter på nätet. Länkas till vår hemsida.

 • 2001

  Solgar introducerar Hair, Skin & Nails, en avancerad formel för hår, hud och naglar innehållande MSM (Methylsulfonylmethane) och kommer senare att vinna fina priser för denna produkt.

 • 2002

  Solgar introducerar Vision Guard™ Formula och Vitamin E Vegetarian Softgels.

 • 2006

  Med Nutri-Nano™CoQ-10 3.1x introducerar Solgar nanotekniken till produktionen av kosttillskott.

 • 2007

  Solgar blir distributör för Caricol – puré av ekologiskt odlad papaya – perfekt för en god matsmältning då papainet i papaya bl a hjälper till att spjälka protein.

 • 2008

  Solgar introducerar HFA Halal-certifierade produkter. Solgar introducerar folsyra (som Metafolin) 400 mcg och 800 mcg i tabletform.

 • 2009

  Solgar introducerar stolt D3 5000 IU Vegetabiliska kapslar och det brasilianska “superbäret” Acai extrakt i softgels.