Valerian Root 300 mg vegicaps

Vänderotssläktet (Valeriana)[1][2] är ett växtsläkte med omkring 150-200 arter. Släktet ingår i familjen kaprifolväxter[3] och har ett stort utbredningsområde i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Några få arter odlas som prydnadsväxter i Sverige. Andra har medicinska egenskaper. Den torkade jordstammen luktar starkt och har en tilldragande effekt på katter. Se även kattmynta. Den kallas valerianarot (Radix valerianæ) och används också medicinskt för dess lugnande effekt. Den har också använts som kramp- och smärtstillare, samt även mot epilepsi. Det är främst läkevänderot (V. officinalis), men även flädervänderot (V. sambucifolia) som används medicinskt.

DOSERING: 1-3 tabletter dagligen i samband med måltid. Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.

STORLEKAR: 100 tabletter

ARTIKELNUMMER: 19420 (UPC-4060)

EAN KOD: 100´s (033984040601)

KONSUMENTKONTAKT: sweden@solgarnordic.com

TAGGAR:  Örter (FP)

Om du är gravid, ammar, tar någon medicin eller har en medicinsk åkomma, kontakta din läkare innan du tar något kosttillskott. Förvara utom räckhåll för barn. Använd inte om korken saknas, flaskan/burken är trasig eller skadade på något sätt. Förvara i kylskåp efter öppnandet.