Din immunhälsa.

Även om förkylningar och influensa sällan är livshotande, går många arbetsdagar förlorade och många möten är bortslösade på grund av rinnande näsor, ont i halsen och irriterande hosta. Under ett års tid uppskattar man att cirka 70 procent av befolkningen lider av förkylning, 29 procent med influensa, 57 procent med hosta och ont i halsen och 46 procent med nästäppa – en ganska stor procent med onödigt obehag och lidande.

Immunhälsan är beroende av många faktorer, inklusive en låg sockerdiet, tillräcklig sömn och en bra balanserad diet baserad på en bred mix av vitaminer, mineraler och näringsämnen. Det finns dock tider när din immunhälsa kan behöva en hjälpande hand, t.ex. under förkylning eller infektion.

Många läkemedel har en kraftfulla effekt och kan stoppa symtomen på en förkylning mycket snabbt, men en naturläkare skulle förespråka en mer holistisk inställning till infektioner, för att hjälpa kroppen att läka sig själv. Faktum är att några av symtomen, som en rinnande näsa, är naturens sätt att driva ur virus och bakterierna ur kroppen och bör vara naturligt fortlöpande. Det finns dock några steg som alla kan ta prova för att stödja kroppens immunhälsa, till exempel:

  1. Öka ditt intag av grönsaker, frön och nötter.
  2. Minska på socker och alkoholhaltiga drycker
  3. Öka intag av anti-stress näringsämnen, så som mat som är rik på B-vitaminer, C-vitaminer och magnesium
  4. Drick minst en liter vatten om dagen.
  5. Öka intaget av carotenoid-rik, zinkrik och C-vitaminrik mat så som färglada frukter och bär samt skaldjur och citrusfrukter
  6. Mata ditt eget immunförsvar med mat som stärker kroppen så som fläderbär, betaglucaner (gröt) eller stärkande kosttillskott.
  7. Tvätta dina händer ofta med tvål