Det är inget nytt. Experter har rekommenderat detta i ett antal år nu och alla kan dra nytta av att ta ett vitamin D-tillskott, liksom det populära vinter vitaminet- C-vitamin. Allt bygger på ny forskning och detta viktiga näringsämne har ett antal viktiga fördelar, inklusive dess roll i att stödja immunsystemet.

Vår kropp producerar Vitamin D när solen skiner på vår hud. Under sommarmånaderna, ser vi generellt en ökning i kroppens Vitamin D nivåer, då den produceras i huden vid exponering för solen. Under hösten, våren och vintermånaderna, speciellt i perioden från november till februari, Då vi inte kan producera Vitamin D i Sverige. Det beror helt enkelt på den breddgrad Sverige ligger på. Andre länder med liknande placeringar, såsom Holland och England, har precis samma förutsättningar.

Vitamin D är livsnödvändigt för hälsosam benstomme och starka friska tänder då det hjälper till att absorbera kalcium från den mat vi äter. Vissa forskare har föreslagit att vi ska använda naturligt vitamin D3 för att stärka vårt immunskydd.