Med massor av vinster och två Europamästerskap i ryggsäcken är Illya Solomin 23 år, en av våra stora hopp inför VM 2021. Illya flyttade som sexåring från Ukrina till Umeå där han fick prova på skridskor för första gången. Som sjuåring gick han med i en konståkningsklubb och efter dess haft en raket karriär inom sin sport. Det är hård träning obekväma tider och mycket slit. Det har blivit många skador på vägen men Illya har alltid kommit tillbaka. Träningen består av mycket styrka i kombination med Rehab. Det är främst vader, ben och rygg som tar skada eller lätt överbelastas. Kroppen behöver mycket vård och bra mat är en viktig faktor för att hålla hela vägen fram.

När Illya var 18år blev det större fokus på bra mat och komplettera med kosttillskott. – Sammantaget kan man säga att det är hemligheten bakom att min kropp lyckats hålla så bra och att lyckats komma tillbaka samt att jag är väldigt envis.

-Jag är väldigt noggrann med vad jag stoppar i mig och kvalitén på de kosttillskott jag äter är av yppersta vikt. Jag äter Omega- 3, MSM, D-vitaminer, Multi-vitaminer och mineraler samt Full Spectrum Curcumin x185, vid samma tidpunkt varje dag, säger Illya.

I och med årets pandemi har årets träning försvårats något. Men det mentala fokuset ligger helt och hållet fast på VM 2021 och OS i Peking 2022.