KEY TAKEAWAYS:

  • Magnesium är ett viktigt mineral som är nödvändigt för allmän hälsa och välbefinnande
  • De flesta människor får inte tillräckligt med magnesium
  • Vissa livsmedel och kosttillskott kan hjälpa dig att möta dagliga krav på magnesium

Magnesium är det fjärde vanligaste mineralet som finns i kroppen. Att få i sig tillräckligt med magnesium är avgörande för att din kropp ska behålla hälsa och vitalitet. Läs vidare för att lära dig varför du kan behöva lägga till magnesium i din kosttillskottsrutin!

 

WHAT IS MAGNESIUM AND WHY IS IT SO IMPORTANT?

Magnesium is one of seven essential minerals that the body needs to function optimally. This important mineral is necessary for energy production, muscle contraction, nerve transmission, blood sugar balancing and more.*1 There are many reasons to get more magnesium, here are our top 5.

 

5 SKÄL ATT FÅ I DIG MER MAGNESIUM

1. DE FLESTA MÄNNSIKOR FÅR INTE NOG

Klimatförändringar och andra faktorer som påverkar markkvaliteten innebär att vår mat har mindre magnesium än den brukade. Så även om du äter en balanserad kost kan det fortfarande vara svårt att få nog. Det är därför det ofta rekommenderas att komplettera med magnesium.

2. STÖDDER BEN OCH MUSKEL STYRKA

Cirka 60 % av kroppens totala magnesium lagras i dina ben. Magnesium är en viktig faktor för att bibehålla bentätheten, vilket hjälper till att hålla benen starka. Det har också visat sig hjälpa till att upprätthålla muskelstyrka och integritet, särskilt hos idrottare och äldre vuxna.

3. UPPRÄTTHÅLLER HÄLSOSAMT BLODSOCKER

Magnesium spelar en viktig roll i glukoskontroll och insulinmetabolism.* En systematisk genomgång från 2017 visade att magnesiumtillskott kan hjälpa till att stödja hälsosamt blodsocker hos personer med lågt magnesium.*

4. UPPRÄTTHÅLLER HJÄRT- OCH KÄRLHÄLSAN

Ditt hjärta och blodkärl innehåller några av de hårdast arbetande musklerna i kroppen och pumpar blod 24/7. Små muskler i dina blodkärl hjälper till att reglera blodtrycket och kontrollera blodflödets riktning. Magnesium kan hjälpa till att stödja styrkan och funktionen hos dessa hårt arbetande muskler.*

5. STÖDER ETT FRISKT NERVSYSTEM

Magnesium spelar en viktig roll i nervsignalering och överföring.* Det är därför magnesium kan spela en avgörande roll för hjärnans funktion och humörreglering. Magnesium kan också hjälpa till att lindra tillfällig stress och stödja ett lugnt avslappnat humör.*

 

KOPPLING MELLAN D-VITAMIN OCH MAGNESIUM

Magnesium och D-vitamin har ett komplementärt förhållande. D-vitamin hjälper till att förbättra absorptionen av magnesium från tarmen till cirkulationen. I gengäld bidrar magnesium till att transportera D-vitamin i blodet och behövs för att omvandla D-vitamin till dess aktiva form.

Både magnesium och D-vitamin kan stödja immunhälsa, nervsystemets funktion och benstyrka oberoende av varandra. När D-vitamin och magnesium tas tillsammans kan de stödja varandras handlingar på kroppen.

 

Solgar® Vitamin D3 Softgels: dessa bekväma oljebaserade mjukgeler innehåller mycket absorberbart vitamin D3 för att hjälpa till att stödja ett friskt immunförsvar, bibehålla starka ben och tänder samt stödja nerv- och muskelfunktion.*

MAGNESIUMKÄLLOR

Växter behöver magnesium för att växa. Faktum är att magnesium är en central komponent i klorofyll, molekylen som är ansvarig för fotosyntesen och det som gör bladgrönt så grönt. Det är därför bladgröna grönsaker innehåller högre magnesium. Inte ett fan av grönkål? Oroa dig inte, det finns i choklad också.

LIVSMEDEL MED HÖG MAGNESIUM:

  • Baljväxter: svarta bönor, edamame
  • Bladgrönt: spenat, grönkål
  • Fullkorn: havregryn, fullkornsvete
  • Nötter och frön: jordnötter, mandel, cashewnötter, pumpafrön, chiafrön
  • Övrigt: mörk choklad, avokado

MAGNESIUMKILLSKOTT

National Institute of Health rekommenderar 310-420 mg magnesium dagligen för vuxna. Eftersom det kan vara svårt att nå detta mål enbart genom kosten, kan tillskott med magnesium hjälpa till att säkerställa att din kropp får i sig tillräckligt.

De vanligaste typerna av magnesiumtillskott är magnesiumglycinat och magnesiumcitrat. Låt oss ta en titt på skillnaden mellan dem.

MAGNESIUM GLYCINAT VS CITRAT

Magnesiumglycinat bildas av elementärt magnesium i kombination med aminosyran glycin. Glycin används ofta som ett fristående tillskott för att stödja sömn och neurologisk funktion.I kombination kan magnesiumglycinat hjälpa till att stödja sömnkvaliteten, balansera humöret och upprätthålla en sund neurologisk funktion.

Magnesiumcitrat är en form av magnesium bundet med citronsyra, som finns naturligt i citrusfrukter. Att binda magnesium med citronsyra förbättrar absorptionen och gör detta magnesium mer biotillgängligt än andra former.

 

SOLGAR®S FAVORIT MAGNESIUMKILLSKOTT:

Solgar® Magnesium Citrate Tabletter: dessa tabletter innehåller mycket absorberbart magnesium för att stödja benhälsa, hjärthälsa, muskelfunktion och bibehålla cellulära energinivåer.*

Solgar® Chelated magnesiumtabletter: dessa tabletter innehåller en Chealred form av magnesiumglycinat för att stödja absorption och assimilering. Solgar®s kelaterade magnesium hjälper till att stödja nerv- och muskelfunktion, friska ben och hjärthälsa.*

Solgar® Magnesium med vitamin B6-tabletter: Magnesium med vitamin B6 är en kompletterande formel som stödjer nervsystemets hälsa och energiomsättning.* Denna formel innehåller alla fördelarna med magnesium med ytterligare vitamin B6 för att lindra tillfällig stress, stödja ett lugnt avslappnat humör och lindra sällsynta muskelspasmer och benkramper.*